Tillbaka till Karlssons Klubba

Norström efter uttagningen: ”En ära att få representera landslaget”

Bloggen har tagit ett snack med landslagsuttagna Frida Norström.

Frida Norström är Skelleftetjejen som spelar för Iksu och har skördat stora framgångar under årets pågående säsong i SSL.

– Jag tycker faktiskt att det har gått ganska bra för mig. Det är min första säsong som forward, så det har varit lite annorlunda med en annan roll, men det har varit kul och det har känts utvecklande, säger Frida och fortsätter:

– Men jag har haft lite sjukdomsbesvär som har gjort att jag har missat både några träningar, men också matchen mot Malmö till exempel.

På 14 matcher har Frida gjort 20 poäng.

– Ett av mina mål inför säsongen var att utveckla mitt skott och våga kliva fram mer och det tycker jag har utvecklat. Såhär långt tror jag faktiskt att jag gör min poängbästa säsong, så på så sätt är jag nöjd även om jag vill utveckla det ännu mer.

Hennes fina säsong har resulterat i landslagsuttagningar och när den senaste uttagningen kom, till VM-kvalet i Spanien, återfinns Frida Norström i truppen.

– Det känns jättekul. Det är alltid en ära att få representera landslaget. Det känns verkligen superspännande.

Hade du förväntat dig en uttagning?

– Självklart hoppades jag på det, men konkurrensen är stentuff så man vet aldrig.

VM-kvalet spelas i Spanien och Madrid.

– Spanien är ju inte precis ett land som man förknippar med innebandy, men det ska bli jättekul. Jag har aldrig varit i Madrid.

Själva klimatet sammankopplat med innebandy är dock inte helt obekant för Frida.

– Jag var ju med i Student-VM som spelades i Portugal och det var en jättehäftig upplevelse så det känns verkligen spännande.

Vad kan du förvänta dig för roll i landslaget?

– Jag vet inte riktigt, det har jag inte tänkt på. Jag tänker åka dit och göra mitt bästa och vara mig själv. Det är nog också det jag tror att ledarna förväntar sig av mig.

Hur många mål gör du under VM-kvalet då?

– Haha, det vet jag inte. Men jag kan lova att jag kommer att göra mitt bästa, avslutar Frida Norström med ett skratt.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen