Tillbaka till Karlssons Klubba

Klasskillnad och storseger – men spelet övertygade inte

Skellefteå IBS kunde ta en promenadseger över Obbola i division II-slutspelets åttondelsfinal, men för oss åskådare var promenaden fylld med rötter i marken.

För trots att segersiffrorna skrevs till fullständigt överlägsna 14–3 var matchen allt annat än välspelad – inte ens IBS kom upp till den standard varken vi på läktaren eller de på planen hade önskat på.

Det var felpass, tvivelaktiga beslut och missade avslut.

Trots allt är detta ändå ett styrkebesked av Skellefteå IBS som alltså kunde vinna så pass överlägset utan att spela särskilt bra.

Nu var förvisso Obbola allt annat än heta och klasskillnaden var total. Det gick inget annat än lida med Obbolas keeper som var lämnad ensam till sitt öde.

***

Max Granlund hade en lyckad dag på jobbet. 3+3 blev hans facit och kedjekamraten William Löf spelade 4+1. Helt ok match för den duon med andra ord.

Ska vi vara helt ärliga hade IBS nästan kunnat vinna med det dubbla om de bara hade hållit upp fokuset och kvaliteten i spelet längre. För det räckte med två byten innan en märkte att det skulle bli en storseger för hemmalaget, efter det kunde IBS nästan bara spela av matchen.

***

Nu trampar IBS vidare till kvartsfinalspelet där de ställs mot tabellsexan Röbäck på bortaplan. Speldatumet är inte spikat, men mest troligt blir det nog i helgen. Jag skulle gissa på söndag.

***

Två lag som inte får spela kvartsfinal är IBF Skellefteå och Clemensnäs. IBF föll igår mot Hörnefors med 14–3 efter att ha legat under med 11–0 efter två akter. Vad slutade skotten i den matchen? 72–32(!) till Hörnefors.

Clemensnäs förlorade mot Gullänget-Kroksta med 12–10. Clemens låg under med 5–1, men med lite mindre än två minuter kvar av matchen reducerade Simon Enkvist till 11–10 och Skelleftegänget hade häng. Närmre än så kom dock inte Clemens och med 30 sekunder kvar satte hemmalaget spiken i kistan, 12–10.

// Johan K

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen