Tillbaka till Karlssons Klubba

Finalklart i Supertrean

Seriesegrarna Gamla Stan möter slutspelsraketen Rönnskär.

Det är finalklart i Supertrean. Gamla Stan slog ut Guldstaden med 9–0 i måndagens semifinal i en match där Gamla Stan inte gav Guldstaden en chans.

Igår så slog seriesexan Rönnskär ut Citykamraterna med 7–3. City hade bra koll och ledde med 3–2 inför sista perioden, men två snabba mål förändrade matchbilden och när City skulle försöka jaga i kapp så kontrade Rönnskär sönder dem. Rönnskär har imponerat stort i slutspelet och slagit ut serietrean Alhem och nu serietvåan Citykamraterna på väg till finalen.

En final som alltså spelas mellan två lag som är nya i serien.

– Det är tråkigt att åka ut i semifinal, men samtidigt roligt att åka ut mot ett ungt hungrigt lag som jag tycker höjt sig flera klasser under säsongen. Rönnskär spelar som ett lag och de krigade som galningar trots att de ledde med 7–3 med bara trettio sekunder kvar. Jag tror att det laget har en ljus framtid under ledning av Jocke Johansson och Sölve Bergman som båda är bra och kloka ledare. Rönnskär tränar mycket och det är bra att det syns, säger Citys tränare David Ekström.

Han imponerades mest av laget Rönnskär, men också av backen Anton Nystedt.

– Nystedt är en oerhört skicklig spelare. Han är väldigt begåvad. Jag hoppas att han förstår hur bra han kan bli. Han måste slipa till sitt humör lite, men annars är han en stor attraktion. Man blir glad av att se honom spela. Men det finns många andra skickliga spelare i Rönnskär, berömmer Ekström.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen