Tillbaka till Karlssons Klubba

Division II-serien avslutad – i division I hjälpte Guif Gamla Stan

Division II:s seriespel är nu färdigspelat. Under söndagen spelades den sista omgången av (den onödiga serien) innan slutspelet tar vid där samtliga (nu förstår ni varför jag kallar serien onödig) lag är med och tävlar om platsen till division I.

Två av Skelleftelagen avslutade serien på hemmaplan och båda avslutade med förlust.

Clemensnäs föll hemma mot Täfteå med klara 13–5 och slutar således 12:a i tabellen, placeringen bakom Täfteå. På 15 matcher kramade Clemens ihop 14 poäng och en målskillnad på -46.

IBF Skellefteå föll även de på hemmaplan. I bottenmötet med Gimonäs blev det en målglad tillställning där Guif segrade med 12–10.

Med den förlusten som avslutning avslutar IBF seriespelet med tre poäng på 15 matcher och en målskillnad på -132.

Skellefteå IBS däremot, som spelade på bortaplan mot Röbäck, fick i alla fall med sig en poäng i serieavslutningen. Den matchen slutade nämligen 8–8, trots att IBS kom till spel med endast elva utespelare. Detta på grund av sjukdomar och en viss klassresa till Rom.

I och med söndagens poäng slutar IBS på en sjundeplats i division II med 24 inspelade poäng en målskillnad på +39.

***

Om vi tittar till herrarnas division I spelade Guif och Ankarsvik den sista matchen i den näst sista omgången. Lyckligtvis för Gamla Stans del vann Gimonäs med uddamålet, 6–5, efter att ha vänt på steken inom loppet av bara några sekunder med mindre än två minuter kvar.

Därmed ser tabellen ut som nedan med möten som Gamla Stan–Luleå, RIG–Dalen, Ankarsvik–Ö-vik och Ersboda–Gimonäs i slutomgången (RYSARE!):

***

Kaif-damerna spelade igår borta mot Röbäck och de fick äntligen bryta den negativa trenden. Klar seger med 7–3, trots tidigt underläge med 2–0. Stor segerkompositör blev blott 15-årige Emma Bäcklund som spelade 3+2.

Därmed ligger Kaif fyra i tabellen inför den avslutande omgången.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen