Skidspår som tvättbrädor på Vitberget

Insändarskribenten tycker att skidspåren på Vitberget är som tvättbrädor ibland.

Insändarskribenten tycker att skidspåren på Vitberget är som tvättbrädor ibland.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Insändare2022-01-27 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Pistning två gånger i veckan av långa spåren på Vitberget innebär hårt som på landsväg i skatebanan, dessutom bitvis tvättbräda vilket kräver kantställning för att hålla sig på benen och risken för att köra omkull och skada sig ökar. 

Alla förutsättningar för bra spårhållning finns: tillräckligt med snö, pistmaskiner, personal och kommunens ekonomiska resurser, så varför är det då inte bättre än så här? Går det inte göra bättre i kommunal regi med sossestyre?

Per-Olov Andersson Kroksjön

Svar direkt

Kultur- och fritidsförvaltningen har i uppdrag att skapa goda förutsättningar för att våra invånare ska kunna ägna sig åt friluftsliv, idrott och rörelse för en aktiv fritid.

Vitbergsområdet är ett område som fritidsnämnden prioriterar. Skidspåren på Vitberget är uppskattade och får otroligt mycket beröm, såväl nationellt som lokalt. Tråkigt att du inte är nöjd med dem.

Personalen som jobbar med spåren har god kunskap, som även efterfrågas vid större tävlingar nationellt. Med den kunskap personalen som pistar spåren har, är de mycket lämpade att avgöra när spåren ska pistas eller inte. Att spåren endast pistas två gånger per vecka stämmer inte. Dokumentation av verksamheten visar att spåren har pistats fyra till fem gånger i veckan.

Hans Pettersson, avdelningschef på kultur och fritid, Skellefteå kommun