Pajkastning och höjda röster i den politiska debatten

Insändarskribenten tycker att politiker, i till exempel Almedalen, ägnar sig mer åt pajkastning än att föra fram sin politik.

Insändarskribenten tycker att politiker, i till exempel Almedalen, ägnar sig mer åt pajkastning än att föra fram sin politik.

Foto: Henrik Montgomery

Insändare2022-07-13 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När ska politikerna, oavsett var de uppträder, lära sig att sprida sitt budskap utan att tala illa om andra partier? Håll tal, berätta om vad det egna partiet står för och också ska arbeta för. 

Ofta har väljarna en tanke om hur de tänker välja, så som de alltid gjort, för att föräldrar/andra väljer ett visst parti, för att något nytt utlovas, kanske ett annat parti kan fixa det man för stunden är upprörd över.

En sak är säker, samhället förändras över tid, det som för flera decennier sen var bra, är idag något helt annat. Hur ska röstberättigade vara med och forma framtiden? Genom att verkligen ta ställning, läsa på och ta del av vad partierna står för. 

I debatternas hetta i Almedalen, tv/radio och på nätet blir det oftast pajkastning och höjda röster. Det går dåligt för politiken om röstberättigade inte deltar i valet. Att få rösta är en förmån och den enskildes möjlighet att delta i samhällsutvecklingen.

12:e valet i höst