Coronastöd – cyniskt hanterande av statliga pengar

Jag tycker att Sverige och svenskarna har visat på en stadig hantering av pandemin samt att de gett förtroende för regeringen och Folkhälsomyndigeten.

Finansminister Magdalena Andersson, Socialdemokraterna.

Finansminister Magdalena Andersson, Socialdemokraterna.

Foto: Ali Lorstani/TT

Insändare2020-06-13 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi är många som troget har inväntat de senaste rapporterna varje eftermiddag. En lekman som jag kan inte annat än applådera både regering och experter som på ett enkel och tydligt sätt förklarar vilka åtgärder som är på gång och varför.

Därför blir jag lika förvånad när ”Hasse” i Halmstad eller ”Siv” i Sigtuna har egna lösningar som de förfäktar, utan en tillstymmelse till kunskap om pandemier eller sjukvård överhuvudtaget. När sedan de borgerliga riksdagspolitikerna börjar ställa orimliga krav på regeringen kring behandling med mera, så måste vi stanna upp ett tag. Sjukvården är ju som bekant regionernas ansvar. Det intressanta blir då alla de borgerligt styrda regionerna, vem ska de då skälla på?

Allt detta kan man väl uthärda. Politik är ju att vrida och vända på perspektiv, och vad som man tror ger bäst effekt för landet och medborgarna. Vad jag däremot aldrig kan förlika mig med, är det otroligt cyniska hanterandet av de statliga pengarna som regeringen pytsar ut till företag som håller på att gå omkull. 

Jag trodde inte mina ögon då jag förstod att både SKF och Assa Abloy inte kommer att använda stödet till att stärka upp företagen – utan som aktieutdelning till aktieägarna. 

Janne, Sörböle