Bussarna håller mig vaken på morgonen

Skellefteå buss har ändrat busslinjen på Morö Backe.

Skellefteå buss har ändrat busslinjen på Morö Backe.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2020-08-23 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skellefteå buss valde att ändra busslinjen mellan Anderstorp och Solbacken med att stänga ner fyra hållplatser efter Takdroppsgatan. Istället för att köra rakt fram på Takdroppsgatan skulle bussarna svänga in på Blidvädersgatan.

Skönt tycker jag som bor utanför en av hållplatserna. Nu kanske man skulle få sova ut på morgonen. Men döm om min förvåning när bussarna fortsatte att dundra förbi här. I dag onsdag den 19 augusti körde sex bussar förbi här mellan halv sex och kvart över sju på morgonen 

Morgontrött

Svar direkt

Vill börja med att beklaga det inträffade. Det har gjorts en del förändringar i Skellefteå lokaltrafik inför höstens trafikstart för att möta ett framtida ökat behov av kollektivt resande i ett växande Skellefteå.

Vi har börjat spåra vilka turer som under morgonen kört fel och ska informera berörda chaufförer om detta. Information om denna förändring har legat ute internt under sommaren, men det kan av förståeliga skäl ibland brista då viss del av personalen kommer tillbaka direkt från semestern denna vecka.

Kristoffer Hedenström, trafikchef, Skellefteå buss