Avbryt planerna pÄ ett Àventyrsbad vid Eddahallen

Andreas Westerberg skriver i Norrans ledarkrönika den 21/3 om kommunens planer pÄ vattenrutschkana vid Eddahallen. Han Àr kritisk mot de stora kostnaderna bygget innebÀr för oss skattebetalare. Det blir ocksÄ vÀldigt dyrt att besöka badet. Dessa argument hÄller jag med om.

InsÀndarskribenten tycker att planerna pÄ ett Àventyrsbad vid Eddahallen ska skrotas.

InsÀndarskribenten tycker att planerna pÄ ett Àventyrsbad vid Eddahallen ska skrotas.

Foto: Arkivbild

InsÀndare2024-04-04 04:30
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Andreas Westerberg missade dock det starkaste skÀlet till att inte bygga Àventyrsbadet. I den klimatkris som pÄgÄr Àr det inte lÀge att bygga vattenrutschbanor som leder till ökad energiförbrukning. Om kommunen ska klara de Ätaganden i klimat- och miljöprogrammet som antogs den 27/2 ska man inte dra pÄ sig ökad klimatpÄverkan.

FritidsnĂ€mnden godkĂ€nde utredningen om Ă€ventyrsbadet och tycker att det Ă€r en viktig satsning. I Norrans artikel den 22/3 stĂ„r det att VĂ€nsterpartiet ”ser det som en viktig satsning utifrĂ„n ett folkhĂ€lsoperspektiv”. Jag tvivlar pĂ„ att ett Ă€ventyrsbad bidrar till bĂ€ttre folkhĂ€lsa.

Om SkellefteÄs ökade befolkning gör att Eddahallen inte rÀcker till för simtrÀning, simskola, motionssim med mera i framtiden kan det behövas en ny simhall. Detta, menar jag kan bidra till ökad folkhÀlsa.

Jag hoppas att kommunen tar sitt förnuft till fÄnga och avstyr planerna pÄ ett Àventyrsbad.