Wallson om Broadhurst: ”Terry är en kille vi behöver i laget”

3.31 mot Malmö och 1.04 mot Växjö. Där har ni Terry Broadhursts speltid de två senaste matcherna. Men Skellefteå AIK:s huvudtränare har en plan för sin amerikanske forward.

Terry Broadhurst har haft svårt att ta plats i Skellefteå AIK den senaste tiden. Mot Växjö igår gjorde forwarden, som värvades till den här säsongen som en offensiv spets och en tilltänkt powerplay-spelare, endast två byten.

– Just nu är det så helt enkelt, det är ingenting annat egentligen. Vi hade 13 forwards igår och matchen blev lite speciell också med en hel del boxplay och powerplay vilket gjorde det ryckigt. Och då blir det svårt för Terry att bara komma in ett byte och sen sitta tio och sen komma in igen, det vet man själv som spelare att det inte är optimalt, säger Wallson och fortsätter:

– Vi ska försöka hitta betydligt mer minuter åt honom i morgon, det är målsättningen.

I en intervju med Norran för ett par dagar sedan berättade Broadhurst att han är fast besluten att bevisa att han ska vara en viktig del av laget.

Hans Wallson är inne på samma spår:

– Det är en kille som krigar hårt hela tiden, men han jobbar fortfarande med att lära sig systemet och det är extremt viktigt. Men Terry är en kille vi behöver i laget, det är inget att snacka om. Vi jobbar hårt med att hjälpa honom samtidigt som han själv jobbar hårt, så han kommer köpa sig fler minuter här framöver, det är det inget snack om.

Forssell haltar

Under träningen i Vida Arena under förmiddagen så saknades tre spelare på isen: Erik Forssell, Pontus Petterström och Fredrik Lindgren. Den förstnämnde haltade lite när han vandrade från omklädningsrummet, men om allt går som AIK vill spelar alla i den rutinerade trion mot Malmö.

– Lite alternativ träning för en del och vissa behöver ta hand om små skavanker. Men som det ser ut just nu kommer vi kunna dressa samma lag som mot Växjö, säger Wallson.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen