Vann klart mot Frölunda – AIK upp på fjärdeplats i SHL

AIK svarade för en kanonmatch utan sin omtalade OS-kedja och vann med 4–2 mot Frölunda.

Från start till mål var detta Skellefteå AIK:s match. Framförallt första perioden då man flög fram och gjorde fyra mål.

Jesper Olofsson var en av många som klev fram i och med mer speltid. Olofsson, som sägs vara klar för Färjestad nästa säsong, stod för två vackra mål efter oerhört distinkta avslut.

Henrik Hetta och Tim Söderlund var AIK:s övriga målskyttar i första. Söderlunds mål var en riktig delikatess efter ett mönsteranfall och passningar av Filip Berglund och Simon Krekula.

Och hemmalaget spelade med en energi och ett självförtroende som inte riktigt funnits där tidigare i vinter.

Inte ens ett sent 2–4-mål av Frölundas Victor Olofsson – lillebror till Jesper och också med två mål i matchen – fick AIK i gungning. Istället svarade man för en stabil och stark avslutning där Frölunda bara fick någon ströchans – och då var Gustaf Lindvall stabil.

Många var bra. Hetta, Olofsson, Söderlund, Djuse, Wingerli, Jimmie, Lindvall, Katic. Ja, listan kan göras lång. Detta var sammantaget en riktigt bra, vass och viktig AIK-kväll.

I och med segern är AIK uppe på fjärdeplats i SHL – en position som innebär hemmafördel i en kvartsfinal. För bara en drygt vecka sedan var AIK åtta och mycket såg dystert ut. Det kan gå snabbt i hockeyns värld.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen