Uppgifter: Uppges lämna AIK – här hamnar spelaren

Klubben är mitt uppe i NHL-slutspelet.

Allt pekar på att Tim Heed kommer att lämna AIK inför kommande säsong. Under gårdagen kunde Norran att berätta att Heed är på gång till NHL.

Nu kan Norra avslöja vilken klubb det handlar om. Heed är uppvaktad av  San José Sharks.

Heed draftades i femte rundan 2010 av Anaheim Ducks och skrev även kontrakt med klubben. Han lånades ut under tre säsonger och det blev aldrig aktuellt för Södertäljeprodukten att testa spel i Nordamerika.

Under fjolårssäsongen slog Tim Heed igenom rejält och noterades för hela 37 poäng på 50 matcher. Han har inte varit lika produktiv i år, men hans kvalitéer har ändå lockat klubbar i USA.

Uppgifter gör gällande att det är San José Sharks som blir nästa arbetsgivare.

– De har varit intresserade länge, berättar källan för Norran.

Heed har kvar ett år på sitt kontrakt med Skellefteå AIK, men det är ändå möjligt för en NHL-klubb att värva spelare under kontrakt.

San José Sharks har fått en allt tydligare koppling till AIK eftersom klubben värvade Melker Karlsson för två år sedan och även Petter Emanuelsson.

San José Sharks är mitt uppe i Stanley cup-slutspelet och i natt svensk tid, spelar de sjunde och avgörande matchen mot Nashville Predators.

AIK såg ut att ha en stark backbesättning till kommande säsong, men i och med att Heed ser ut att lämna kommer laget behöva värva in en ny back.

Sedan återstår att se om Niclas Burström blir kvar i klubben. Det är inte på något sätt klart i nuläget att han blir kvar kommande säsong. Han är också aktuell för NHL.

AIK:s backbesättning innehåller just nu: Sebastian Aho, Niclas Burström, Fredrik Lindgren, Alexander Urbom, Anton Öhman

Försvinner: Anton Lindholm (väntas skriva med Colorado), Arvid Lundberg, klar för Växjö, Tim Heed, väntas skriva med San José Sharks.

Frågeteckan: Marcus Pettersson, tillhör Anaheim (finns chanser att han blir kvar ett år till), Filip Berglund (stortalang som kan draftas), Johan Alm, är på väg tillbaka till SHL och är högaktuell för AIK.

 

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen