Stormatch av Bellemare – som njuter i Vegas: ”Svårt att inte skratta ibland”

Pierre-Édouard Bellemare stod för en assist och var ett monster i defensiven i 5–2-segern över Chicago.

Han är assisterande lagkapten och gör det mesta rätt på isen. Mot Chicago Blackhawks inledde Bellemare dessutom med att assistera till Ryan Carpenters 1–0-mål.

– Jag passar bara pucken bakom mål, det är inget genispel direkt. Men han tar pucken mot målet och det är vad man ska göra i den här ligan, säger Bellemare, som spelade drygt 14 minuter och var +2 i matchen.

Bellemare hade dessutom en jätteräddning när han i boxplay, i ett viktigt läge i sista perioden, slängde sig och räddade pucken från att gå in i det då tomma målet.

– Det är min roll. Det var så i Sverige och det är så här. Alla ska ha sin roll och förstå den. Och vi var fyra mot fem och vår målvakt har just gjort en grym räddning, så det var dags för någon att kliva fram. Och jag tog den, och det funkade, säger han med ett leende.

”Bäst i ligan”

Showen i T-Mobile Arena är galen. Detsamma gäller stämningen och den här kvällen kom återigen över 18 000 åskådare.

– Showen är bäst i ligan. De har så mycket idéer, det är helt galet. Det är svårt att inte kolla på jumbotronen om jag ska vara ärlig, och svårt att inte skratta ibland.

Mer med Bellemare, som jämför stämningen med hemma i Sverige och Skellefteå, hittar ni i klippet längst upp.

*****

Bellemares assist hittar ni här:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen