Morgan Ellis. Foto: Wikipedia Commons

Skellefteå AIK värvar från AHL

Skellefteå AIK har gjort klart med den kanadensiske backen Morgan Ellis.

På måndagen blev det officiellt att Skellefteå AIK värvar Morgan Ellis från AHL-laget Chicago Wolves. Kontraktet gäller ett år.

I och med värvningen av den storväxte backen som mäter 186 centimeter och väger 96 kilo har Skellefteå spikat sin backuppsättning inför kommande säsong.

– Det är verkligen roligt att vi har kunnat locka honom till Skellefteå AIK. Han är en spelskicklig högerfattad tvåvägsback som har ett riktigt bra skott. Och trots sin storlek är han dessutom väldigt skicklig på skridskorna, säger Skellefteå AIK:s sportchef Mikael Lindgren i ett pressmeddelande.

25-åringen har spelat fem säsonger i AHL och även gjort tre matcher i NHL-laget Montreal Canadiens säsongen 2015/16. Ett lag han draftades av i fjärderundan 2010.

Den senaste säsongen blev det 30 poäng på 74 matcher i AHL:s grundserie. Ellis gjorde nio mål och 21 assist. I dagarna tog backens säsong slut och i slutspelet blev det en assist på tio matcher.

Den kanadensiske backen är bekant med en spelare i Skellefteå AIK då han för två år sedan spelade tillsammans med Bud Holloway i St Johns IceCaps.

– De spelade ihop i Montreals farmarlag, så han har fått information om klubben från Bud.

– Hans ambition är att ta sig tillbaka till NHL och ser Skellefteå AIK som en bra möjlighet till att få den utbildning han behöver för att lyckas med det, fortsätter Lindgren.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen