Nya NHL-kontrakt för Arvidsson och Sundqvist

Viktor Arvidsson och Oskar Sundqvist är på väg att skriva på nya NHL-kontrakt.

Oskar Sundqvist har som bekant blivit bortbytt från Pittsburgh Penguins till St.Louis Blues. Nu har den före detta Skellefteå AIK-forwarden blivit erbjuden ett nytt kontrakt av Blues. Det meddelar NHL-klubben på sin webbsajt.

Norran har tidigare berättat att Viktor Arvidsson är i kontraktsförhandlingar med Nashville Predators och precis som Sundqvist har han också fått ett kontraktsförslag.

Kontraktserbjudandet är ett så kallat ”qualifying offer” vilket innebär att spelarna kommer få en löneförhöjning på minst tio procent. Vanligtvis är de kontrakten ett år långa men används sedan för att sedan omförhandla ett längre avtal som sträcker sig över fler år. Om spelarna inte är nöjda med erbjudandet har de rätt att neka eller överklaga kontraktet.

Arvidsson lär få en rejäl löneförhöjning när kontraktet är färdigförhandlat. Enligt Nashvilles hemsida beräknas kontraktet vara klart inom en månad.

Enligt Capfriendly.com var Arvidssons förra kontrakt värt $631,667 per år, vilket motsvarar ungefär fem och en halv miljoner kronor.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen