Noterat från träningen: Vad händer på backsidan?

Backparen väldigt märkligt uppställda.

Träningen inleddes med att Bert Robertsson verkligen berättade vad som gällde med hög och tydlig röst. Det var ett uppvaknande kan man lugnt säga. Sedan låg fokus på uppspel där backarna satte igång spelet snabbt x 2 för att sedan utmanas i en mot en. De backar som löste det bäst var Alm, Pudas, Kostka och Djuse. Ellis och Danielsson hade större problem. Bland forwards är det roligt att se Jesper Olofsson i en mot en. Han har skills och behöver utnyttja dem mer på match, samt komma med fart, då kan verkligen allt hända. På plussidan också Pettersson. Att Möller, Lindström och Lindholm är skickliga vet vi sedan tidigare.

ooo

När vi fick se backparen in action, tre mot två och två mot tre, så handlade det om följande uppställningar:

Kostka-Katic

Berglund-Djuse

Danielsson-Pudas

Ellis-Alm

Det är ju närmast lite märkligt kan man tycka. Pudas spelar alltså med Danielsson som varit notoriskt sjundeback. Ellis spelar alltså med Alm som inte varit spelklar. Det känns som något är i görningen. Ska undersöka detta efter träningen.

För övrigt en rolig övning när man kommer två forwards mot ett backpar och en forward/center. Slitigt och många känslor.

ooo

Samma uppställningar i fem mot fem-spelet. ”Olympic Line” verkar vara på spelhumör. Joakim Lindström bjuder på passningar som man själv skulle vilja ha.

ooo

Pontus Petterström är tillbaka. River och sliter och förstör. Lägger ner ett vansinnigt hårt jobb.

ooo

Matt Anderson ser ut att närma sig spel. Han ser inte ut att hämmas av sin skada. Kör för fullt förutom att han inte är tacklingsbar.

000

Träningen var över på cirka 1:05.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen