Oscar Möller under sin tid i Skellefteå. Foto: Leif Andersson

Möllers agent: ”Oscar är inställd på att spela i Skellefteå”

Under söndagen tog Oscar Möllers och AK Bars Kazans säsong slut i KHL. Idag kan hans agent avslöja att forwarden är inställd på att spela i Skellefteå AIK nästa säsong.

Det har varit mycket snack om AIK:s möjligheter att få tillbaka KHL-duon Oscar Möller och Joakim Lindström till nästa säsong.

Nu avslöjar Möllers agent, Claes Elefalk, att 27-åringen och hans familj har siktet inställt på en återkomst SHL:

– Oscar är inställd på att spela i Skellefteå nästa säsong. Han har berättat att det är det som han och familjen vill, och han verkar jätteglad att få spela där igen, säger Elefalk till Norran.

Som vi vet har Möller redan ett kontrakt med AIK.

Hur långt är hans kontrakt med Skellefteå?

– Det är lite speciellt med tanke på att Oscar blev utlånad till Kazan. Men det jag kan bekräfta är att kontraktet sträcker sig längre än bara en säsong, säger Elefalk, som berättar att en fortsättning i KHL inte är aktuell för Möller:

– Nej, det är uteslutet. Blir det inte NHL så blir det Skellefteå.

Hur ser ni på möjligheterna att det blir NHL?

– Det är väldigt svårt att säga men drömmen för Oscar, som de flesta hockeyspelare, är ju att spela i NHL. Där är det ju 15 juni som gäller och det är något som kommer bli aktuellt någon gång i maj, efter VM brukar det dra igång. Men vi får se vad som händer. Just nu är Oscar och hans familj inställd på att komma tillbaka till Skellefteå.

Möller är just nu fri på NHL:s marknad då Los Angeles Kings rättigheter löpt ut.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen