Mårts på plats i Växjö – heta AIK:aren högintressant

Förbundskaptenen i Vida arena för att bevaka toppmatchen i SHL.

Bloggen fick ett snack med Tre Kronors förbundskapten i den andra perioden. Nästa trupp, den för Channel One Cup, tas ut måndagen den 7 december, ungefär om 2,5 veckor alltså.

– Det handlar om att se så många matcher som möjligt fram tills dess med de spelare som är inblandade och de som vi anser att möjlighet att spela i Tre Kronor. Det är därför jag är här i kväll, säger Mårts och ler.

Martin får beröm

I senaste turneringen hade Skellefteå AIK tre spelare i Tre Kronor. Mårts tycker att samtliga tre, Jimmie Ericsson, John Norman och Martin Lundberg gjorde bra insatser.

Trion finns således med kring den kommande truppen.

– Jimmie vet vi ju vart vi har, där finns det inte så mycket att säga. När det gäller Martin så var han ju debutant senast och jag tycker han tagit kliv i sin karriär och det känns som att han är i hettan på något sätt. Han är en krigare, och just den spelstilen behöver vi ha och jag tyckte han gjorde väldigt väldigt bra ifrån sig senast. Han har dessutom blivit rörligare på skridskorna, säger Mårts och fortsätter med Norman, som blev inkallad på Anton Rödins bekostnad efter första matchen i Karjala Cup.

– Han bevisade att han klarar av att vara i den där hettan och hinner med i sitt sätt att spela även på internationell nivå. Han klarade det galant.

Zacke het

Inför Channel One finns är ytterligare två Skelleftespelare högintressanta.

– Markus Svensson är en, synd att han inte fick stå här i kväll. Men det viktiga är att han får stå matcher och vi kommer hinna se honom framöver, säger Mårts.

Den andre är Patrik Zackrisson, som kanske varit SHL:s hetaste spelare på sistone.

– Zackrisson är en kille som vi har följt undan för undan. Han har varit bra och är intressant.

Lindström och Möller

På tal om Skellefteå så hoppas Mårts att den före detta AIK-duon, Joakim Lindström och Oscar Möller är med i kommande turnering.

– Chanser att de är med är stora hoppas jag. Vi har inte så många samlingar innan VM vilket gör att vi måste ha de här killarna som kan tänkas spela i VM på plats så vi får jobba med våra detaljer, avslutar Mårts.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen