Foto: Janerik Henriksson/TT.

Luleås nyförvärv berättar om dödsolyckan i somras

Luleås nyförvärv i ishockey Robin Kovacs var i somras inblandad i en dödskrasch. Nu berättar han om olyckan där han förlorade sin bästa vän

Det är i Expressen som Kovacs talar ut.

Olyckan skedde på riksväg 33 mellan Stockholm och Nynäshamn.

En av de inblandade bilarna voltade och Kovacs bästa vän omkom.

– Jag minns allt från kvällen men det är inget som jag vill gå in mer på i detalj, säger Kovacs till Expressen och fortsätter:

– Det känns faktiskt väldigt skönt att komma hem. Det är många som vet vad jag gick igenom i sommar och jag har mått jättedåligt. Det är inget man önskar sin värsta fiende och det är många som haft det tufft nu. Jag har känt honom sedan vi var små och vi har varit med varandra nästan varje dag, säger Kovacs.

– Det var en jobbig period, man trodde att han bara var bortrest eller något och skulle komma tillbaka. Vi gjorde ingenting, vi umgicks med vännerna och hans familj. Det var inte mycket prat så utan man försökte bara visa kärlek till varandra. Det är fortfarande jobbigt men nu har man börjat inse allt lite mer i alla fall. Jag uppskattar verkligen allt mycket mer nu än tidigare. Man har fått sig en väckarklocka och börjat inse saker också.

I den efterföljande rättsprocessen dömdes Kovacs för vårdslöshet i trafik till 30 dagsböter, efter att ha färdats i hastigheter över 200 km/h. Kovacs körde ingen av bilarna som kolliderade i olyckan.

– Domen i sig har jag inget att säga om, utan jag accepterar självklart den. Men jag har inte riktigt orkat funderat på det under tiden processen pågått för jag och många andra har mått åt helvete. Vi förlorade en fantastisk människa och vän, det finns absolut inget värre än det och han är med oss hela tiden, säger Kovacs.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen