Lindström nominerad till fansens pris: ”Vinnaraura som smittar av sig”

Tre finalister i Fansens Pris-kategorin årets SHL-profil är framröstade. Igår presenterades Brynässpelaren Johan Alcén, idag är det Skellefteå AIK:s egen poängkung Joakim Lindström som presenteras. – Det är nog få spelare i SHL som för en sådan respekt med sig, säger Skellefteå-AIK-supportern Tomas Nordström.

I samband med att den gångna shl-säsongens poängligavinnare är en av finalisterna har Tomas Nordström förklarat vad som är nummer tios storhet – även utanför isen.

– Det som gör Jocke så populär bland fansen är nog främst att han leder genom exempel. Han kanske inte är den som pratar mest eller skämtar med laget eller media, men han visar en professionalism både på och utanför isen som många tar efter och den vinnaraura han sprider om sig smittar av sig även på publiken, säger Tomas Nordström till Svenska fans.

– På det sättet blir han en stor ambassadör för sporten utan att sticka ut verbalt, fortsätter Tomas Nordström.

När kriterierna för Fansens Pris sattes var det mycket fokus på personlighet och ambassadörskap utanför isen. Tomas Nordström menar att Lindström personifierar vinnarskallen som alla fans drömmer om att ha i sitt lag.

– Alla vittnar om att han är ett fullblodsproffs i allt från hur han tränar, förbereder sig för match, till hur han lever och verkar inom laget, säger Tomas Nordström.

Imorgon kommer Svenska fans att avslöja vem som är den tredje finalisten till Fansens Pris, samtidigt som omröstningen som avgör vem som tar hem priset startar.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen