SKELLEFTEÅ 20150227 Stefan Klockare i SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Linköping HC i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå Foto: Robert Granström / TT / kod 11104

Klockare: ”Vi ska inte vara så passiva”

Undertecknad tog sig ett snack med en pratglad Stefan Klockare som delade med sig av tankar inför nästkommande match, Lindvalls frånvaro, dagens träning och dessutom hann han även med att konstatera att jag är lite förkyld.

Derby på torsdag. Hur känns det?

– Oj, det är ju en träningsdag kvar innan den matchen, säger Klockare och fortsätter:

– Vi fortsätter nöta detaljer i vårt grundspel, både med och utan puck. Vi har väl inte ens börjat fokusera på Luleå än. Vi känner varandra så pass bra. Det kommer dock att bli en härlig atmosfär kring matchen som vi längtar till.

Vad är det då ni kommer att lägga fokus på?

– Framförallt att bygga vårt eget spel. Vi ska agera på banan och inte vara så passiva, vilket vi har varit fläckvis under matcherna. Det var just det vi lade fokus på dagens träning. Att ha en jäkla massa fart på skridskorna. Det ska vara start-stopp och inte några glidsvängar. Vi ska sätta press på våra motståndare.

Överlag var det en tempostark träning som AIK hade. Fart och intensitet stod som rubrik på schemat och det var flera killar som såg trötta ut efteråt.

– Vi körde inte så länge idag. Det var bara 45 minuter då grabbarna hade både styrka och is igår, men jag tyckte det såg oerhört bra ut.

Som bekant är JVM-trion tillbaka – en trio som står för just mycket fart och intensitet.

– Skridskoåkningen och frenesin är deras styrkor därute på banan. Det känns jättekul att de är tillbaka och det skapar en konkurrenssituation som gör att det hela snäppas upp några nivåer till.

Gustav Lindvall saknades under träningen, men det rör sig inte om något allvarligt.

– Han är förkyld. Precis som du låter, lite rosslig, avslutar Klockare med ett stort leende.

***

Efter det tunga ispasset var det flera som stannade kvar och körde extra, där de allra flesta lade fokus på avslut i olika slags sekvenser.

Sam Marklund däremot stack ut ur mängden och körde start-stopp istället. Han krämade på riktigt ordentligt och det såg ut som att hans mjölksyra var total – men han fortsatte ändå.

Jag själv hade då hellre stått och skjutit, om vi säger så.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen