JVM: Söderlunds smörpass tog Sverige till semi

Juniorkronorna vann en stentuff batalj mot Slovakien i kvartsfinalen.

Det blev ingen lätt resa till semifinalen för Sverige. Nej, Slovakien bjöd på strakt motstånd och pressade Sverige, som till sist kom undan med blotta förskräckelsen i och med en knapp 3–2-seger.

Det var inte stjärnorna som låg bakom segern den här gången. För när Elias Pettersson, Lias Andersson, Rasmus Dahlin och Alexander Nylander lämnade isen utan poäng så klev andra fram.

Framförallt var det Skellefteå och Luleå som låg bakom segern. Det eftersom Isac Lundeström sköt 1–0 och matchvinnande 3–1 mot Sverige – båda gångerna efter assist från Skellefteås Tim Söderlund.

Framspelningen till 3–1 var dessutom en delikatess av den högre skolan då Söderlund höll i, fintade skott och fick då hela Slovakiens försvar att stirra puck för att till sist slå en krosspassning till Lundeström, som hade tom kasse.

Här kan ni ser det högklassiga målet.

Linus Lindström gjorde precis som i hela turneringen en solid insats, framförallt defensiv där AIK-cxentern får ta ett stor ansvar.

Topp fyra

Sverige möter här näst värdnationen USA, som slog ut Ryssland med 4–2. I den andra semifinalen möts Kanada och Tjeckien.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen