Foto: JOHAN BERNSTRÖM.

Heroiskt kämpande Örebro stoppade AIK

Det blev inga poäng för Skellefteå AIK i omstarten efter landslagsuppehållet. Ett heroiskt kämpande Örebro vann med 3–2 inför en entusiastisk hemmapublik.

Första perioden visade att Örebro tänkt använda samma taktik som de flesta andra lagen i SHL, med hög press.

Nu blev det inte så många målchanser till en början. Men efter 8.35 fick Örebro ett två mot noll-läge där Tyson Spink hade i princip öppet mål Men Gustaf Lindvall gjorde en fantastisk benparad.

Men till slut kom målet – efter videogranskning. Gustaf Lindvall fick ett skott i målvaktshjälmen och Jere Sallinen slog in returen.

Domarna behöver ju numera inte blåsa om det kommer ett skott i masken på målvakten.

Efter det hade Örebro några riktigt vassa anfall. Anförda av en stöttande hemmapublik var det inte långt borta att det skulle ha blivit 2–0.

Som helhet var AIK alldeles för uddlöst och två skott på mål, Pudas och Holloway, är givetvis alldeles för dåligt.

Albin Eriksson, född 2000, fick debutera för AIK efter 7.36. Albin hann sätta in en tackling i det bytet.

Betydligt bättre fart på AIK i andra. Utdelningen kom också.

Först snodde Bud Holloway åt sig en puck i egen zon och serverade Jesper Olofsson ett suveränt pass. ”Jeppe” avslutade med ett välplacerat skott, 1–1.

Bud Holloways 2–1 var däremot en riktig tavla av Örebros målvakt Axel Brage. Bud var på bakom förlängda mållinjen när han slängde in ett skott som Brage styrde in.

Lägg där till ett klockrent stolpskott av Jocke Lindström och du förstår att AIK var betydligt rappare än i första perioden..

Samtidigt var Örebro inte ofarligt och Gustaf Lindvall fick visa klass. Örebro vann skotten även i andra, nu med 14–9.

AIK:s nykomponerade andrakedja gjorde också ett tredje mål genom Adam Pettersson. Men det underkändes efter videogranskning. Bud Holloway bedömdes ha stört målvakten.

Istället blev det Örebro som fick en tidig kvittering i tredje. En misslyckas sarg-ut misslyckades av nyblivne kaptenen Jonathan Pudas och Sakari Manninen tog ett snyggt avslut.

Örebro gjorde också 3–2 genom Jere Sallinen. Emil Djuse och Anton Danielsson blev ordentligt bortspelade. För övrigt tredje baklängesmålet som AIK:s landslagskedja var inne på.

Tim Söderlund hade just dessförinnan haft ett rent friläge och den missen blev förstås betydelsefull.

AIK tog ut målvakten med 2.03 kvar. Örebro prickade stolpen och hade en puck just utanför stolpen.

AIK skapade inte mycket mot ett heroiskt kämpande Örebro.

Gustaf Lindvall och nykomponerade andrakedjan med Adam Pettersson som center mellan Bud Holloway och Jesper Olofsson får de bästa betygen i AIK.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen