Här är spelarna med koppling till AIK som kan hamna i Vegas Knights

Nu står det klart vilka spelare som skyddas och inte skyddas från att hamna i Las Vegas Knights.

På onsdag är det dags för det nya NHL-laget Las Vegas Golden Knights att bygga sin trupp genom att välja en spelare från övriga lag i NHL. Klubbarna har rätt att ”skydda” sju utespelare, en målvakt och tre backar i laget som Vegas inte kan välja. Under helgen blev den listan officiell och ett antal av spelarna med kopplingar till Skellefteå och Skellefteå AIK kommer inte att byta klubb under expansionsdraften.

Det handlar om Viktor Arvidsson (Nashville Predators), Adam Larsson (Edmonton Oilers), Melker Karlsson (San José Sharks) och John Klingberg (Dallas Stars).

Bland de som inte är skyddade och som kan väljas av Vegas hittar vi namn som Petter Granberg (Predators/Milwaukee) Oscar Lindberg (NY Rangers), Pierre-Edouard Bellemare (Philadelphia), Tim Erixon (Penguins), Oskar Sundqvist (Penguins) och Alexander Urbom (NJ Devils äger rättigheterna).

Här hittar ni den kompletta listan. 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen