Frölunda vann första ronden – nollade AIK

AIK utmanade Frölunda, men när laget inte kunde ta vara på övertagen gick första ronden till Göteborgslaget.

Första matchen inleddes aningen avvaktande. Trots tydligt övertag i skottstatistiken för Frölunda var det ändå jämnt och AIK hade mycket att säga till om.

AIK fick två mål bortdömda i första perioden, varav det senare var ytterst kontroversiellt. Reglementet är snårigt och Ericsson bedömdes störa målvakten, trots att Ericsson inte var i målgården.

I andra perioden tog Frölunda ledningen och ökade på i början av tredje perioden till 2–0. AIK jagade, men Frölunda fredade sitt mål.

AIK skapade för få riktigt heta chanser för att ge sig själva chansen. Förstalinan var i vanlig ordning bärande i AIK, men i övrigt fanns saker att önska. Jesper Olofsson såg pigg ut, men många var tämligen anonyma. Bud Holloway syntes nästan inte alls och AIK har en del att fundera över.

Däremot såg Frölunda ganska mänskliga ut. Ny match på söndag.

Mer om allt här på norran.se kommande timmarna.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen