Förre AIK-backen glödhet – se hans läckra mål: ”Ett mästerverk!”

Förre Skellefteå AIK-backen John Klingberg gjorde i natt ett mål och två assist och blev utsedd till matchens bäste spelare när hans Dallas Stars hemmabesegrade New York Islanders med hela 5–0. I och med poängen har han gjort flest poäng av samtliga backar i NHL den här säsongen.

Klingbergs mål kom i numerärt överläge, redan 1.32 in i första perioden, och betydde 1–0. Klingberg snurrade runt Islanders stjärna John Tavares, passade Jamie benn och hittade ny position till höger om Islanders mål. Benn spelade pucken till Klingberg, som satte den i nätmaskorna bakom en chanslös Jaroslav Halak.

– Ett mästerverk! John Klingberg gör mycket av jobbet bakom det här… Bara leende hos nummer tre, utbrast kommentatorerna efter målet.

Klingberg berättar själv om målet för nhl.com:

– Jag höll i pucken, passade, hittade en ny position och fick en bra passning. Jag såg att målvakten inte riktigt visste var pucken var och det var öppet mål, så det var bara att sätta den, säger han.

Klingberg har gjort 18 poäng (4+14) på 16 matcher och leder poängligan bland NHL:s alla backar. Han får frågan om han spelmässigt nu är där han vill vara.

– Ja, jag tror det. Idag kände jag att jag var tillbaka där jag var mitt första år, när jag bara spelar hockey och har bra självförtroende. Det känns bra nu, säger han till nhl.com. 

Klingberg spelade sedan fram till Stars två andra mål i första perioden. Han noterades för en andraassist till Gemel Smiths 2–0-mål och bjöd på en fin direktpassning till Esa Lindells 3–0-mål med drygt tre minuter kvar av första.

I andra perioden satte svenske Mattias Janmark 4–0 och Jason Spezza spikade slutresultatet 5–0 med fyra minuter kvar av perioden.

John Klingberg noterades, förutom de tre poängen, för +3 i plus minus-statistiken, tre skott på mål, ett täckt skott och en total istid på 20.09, varav 3.09 i powerplay och 1.56 i boxplay.

Vegas tillbaka i vinnarspåret

Efter två raka uddamålsförluster är Oscar Lindbergs och Pierre-Edouard Bellemares Vegas Golden Knights tillbaka i vinnarspåret. Inatt bortabesegrade laget Winnipeg Jets med 5–2.

Expansionslaget Golden Knights framfart i NHL-inledningen bromsades något i och med två raka hemmaförluster – 3–4 efter förlängning mot Toronto och 2–3 mot Montréal – men i natt tog laget en övertygande seger i bortamötet med Winnipeg Jets.

Svenske William Karlsson gjorde två mål i den andra perioden då Golden Knights gick från 2–1 till 5–2.

Lindberg gjorde inga poäng, sköt ett skott på mål och delade ut två tacklingar. Han spelade totalt 13.14, varav 1.50 i boxplay. Bellemare noterades för ett skott på mål och ett täckt skott och spelade totalt 1624, varav 5.49 i boxplay.

Övriga NHL-resultat i natt: Ottawa Senators–Colorado Avalanche 4–3 e förl, Florida Panthers–Buffalo Sabres 4–1 Boston Bruins–Toronto Maple Leafs 2–3 e förl, Pittsburgh Penguins–Washington Capitals 1–4, Carolina Hurricanes–Columbus Ble Jackets 3–1.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen