Jacob Legacé har noll mål och åtta assist den här säsongen. Foto: Robert Granström / TT

Forne poängkungens jättetorka – tar den slut mot AIK?

Luleås kanadensiske center, Jacob Legacé har inte gjort mål sedan den 16:e februari 2016.

Säsongen 2014/15 var kanadensaren en firar poängkung i Hockeyallsvenskan. Då blev det hela 57 (20+37) poäng på 52 matcher med Asplöven – en prestation som ledde till ett kontrakt med Luleå Hockey.

Första säsongen i SHL blev sett till statistiken helt okej, även om den där höga höjden uteblev för Legacé, som skramlade ihop 24 (7+17) poäng på 50 matcher. Däremot kom sista fullträffen för säsongen den 16 februari då han målade mot Malmö.

Efter det, från och med matchen mot Skellefteå AIK den 18/2, har Legacé gått mållös sett till SHL och SM-slutspel. Vi snackar alltså 47 matcher och 328 dagar!

Nästa chans för 27-åringen att ta död på sin lååååånga måltorka blir på torsdag då Luleå möter Skellefteå uppe i Norrbotten.

Men även om måltorkan startade mot just AIK så har faktiskt Legacé varit framgångsrik mot rivalen. Åtminstone i en av matcherna. Jag tänker på Luleås 5–2-seger i Coop Norrbotten Arena den 14 januari förra säsongen. Då lämnade Legacé isen med ett mål och två framspelningar.

Nu väntar ett nytt derby och en ny chans att kliva fram. Det mesta pekar dock på att den forne poängkungen blir mållös än en gång. Åtminstone statistiskt sett.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen