Dubbla poäng av Skelleftebacken i viktiga segern

Adam Larssons New Jersey Devils slås för att nå slutspelet i NHL. Natten 5–2-seger i derbyt mot New York Rangers var således oerhört viktig.

För Adam Larsson blev det dessutom en extra lyckad natt då han stod för ett mål – förvisso i tom bur – och en assist en lagets sköna seger mot Rangers.

Larsson har den här säsongen tagit det där stora steget från en spelare i mängde till en bjässe i Devils försvar. På 61 matcher har Larsson 15 (3+12) poäng samt finfina +14 i ett lag som är på gränsen till en slutspelsplats.

I och med nattens seger är Devils en poäng bakom Pittsburgh, som innehar sista platsen till slutspelet. Devils har dessutom tre matcher fler spelade än Penguins vilket innebär att de sista dryga 20 matcherna kommer bli ett tufft race för Larssons gäng.

*****

Sen måste vi än en gång lyfta på hatten för John Klingbergs säsong. Den före detta Frölunda- och Skellefteå AIK-backens supersäsong bara fortsätter och fortsätter.

Under natten, då hans Dallas 5–3-besegrade Winnipeg på bortaplan, hade 23-åringen tre assist och utsågs dessutom till isens bästa spelare.

Klingberg har makalösa 51 (10+41) poäng på 61 matcher och ligger med det på 18:e plats i hela NHL:s poängliga – vilket bara är fyra poäng bakom Alex Ovechkin och fem poäng bakom Sidney Crosby.

Klingberg är näst bästa poängplockare bland backarna i NHL. Bäst är givetvis Erik Karlsson, som ligger fyra(!) i hela poängligan med sina 65 poäng på 61 matcher.

Som ni förstår så dominerar de svenska backarna i världens bästa liga. Det ser således bra ut inför World Cup som spelas kommande höst.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen