Domarbasen om tacklingen: ”Klart att det granskas”

Domarbasen Peter Andersson meddelar att Emil Sylvegårds tackling på Sebastian Aho. Som slutade med att Aho åkte på hjärnskakning – kan komma att granskas.

– Vi analyserar tacklingarna i från matcher och framförallt om det uppstår skador så gör vi en uppföljning. Sen meddelas det i morgon om vi har något ärende som går vidare från det eller inte, säger Peter Andersson.

– Det är inte säkert att det blir ett ärende eller så blir det ett ärende. Jag vill inte säga något mer nu eftersom det bara blir spekulationer i det här läget.

Just det faktum att Aho blev skadad talar för att tacklingen kommer att granskas. Oavsett om det blir ett ärende eller ej.

– Vi har naturligtvis fokus på huvudtacklingar. Det har ju inte undgått någon och alla misstänkta tacklingar mot huvudet och när spelare dessutom blir skadade så är det klart att det granskas. Sen vad som händer med den specifika situationen det bestäms i morgon.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen