Bellemares mål räckte inte – Golden Knights föll tungt mot Oilers

Pierre-Edouard Bellemares mål i natt räckte inte långt. Hans och Oscar Lindbergs Vegas Golden Knights föll tung mot Adam Larssons Edmonton Oilers med hela 8–2.

Det har annars varit ombytta roller för lagen. Expansionslaget Golden Knights har startat starkt och Oilers har haft det kämpigt.

Men i natt märktes det inte av. Oilers rivstartade och ledde med 3–0 efter första perioden. Efter halva matchen satte Matt Benning 4–0 innan Bellemare reducerade med drygt fem minuter kvar av andra. Tomas Nosek hittade en framstormande Bellemare, som med ett rappt skott hittade första krysset bakom Oilers-målvakten Cam Talbot.

I sista perioden gick sedan Oilers ifrån till hela 8–2 efter bland annat två mål av storstjärnan Connor McDavid, som i första perioden även noterats för en assist.

Bellemare sköt ett skott på mål, delade ut en tackling, täckte ett skott och spelade totalt 12.12, varav en minut i powerplay och en minut i boxplay. Oscar Lindberg var poänglös, hade -1, sköt ett skott på mål och spelade totalt 14.11, varav 47 sekunder i powerplay och 55 sekunder i boxplay. Adam Larsson gjorde inte heller någon poäng, sköt ett skott på mål, tacklades sex gånger och täckte två skott. Han spelade totalt 23.57, varav 4.02 i boxplay.

Arvidsson vinnare

Viktor Arvidssons Nashville Predators vann hemma med 6–3 mot Washington Capitals. Arvidsson gjorde ingen poäng, sköt ett skott på mål och spelade totalt 18 minuter, varav 3.20 i powerplay och 58 sekunder i boxplay.

John Klingbergs Dallas Stars förlorade borta mot Florida Panthers med 4–3 efter straffar. Klingberg blev utan poäng, sköt sex skott på mål och spelade totalt 24.30, varav 3.06 i powerplay och 1.25 i boxplay.

Övriga resultat i natt: Buffalo–Pittsburgh 4–5 e str, Columbus–Montréal 2–1 e förl, Philadelphia–Minnesota 0–3, Arizona–Winnipeg 1–4, Vancouver–Los Angeles 3–2

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen