Vera Renberg

På fredagskvällen den 25 augusti somnade vår kära mor in.

Hon föddes i Högberg (Dragnäs) och hette Valter som ogift. Hon jobbade i sin ungdom som vårdbiträde vid Norsjö ålderdomshem och hade en del hembiträdestjänster.

1950 gifte hon sig med Albert Renberg och de bosatte sig på gårdsstället Rörås, Petikträsk. De drev ett jordbruk tillsammans, mamma deltog i jordbruksgöromålen och skötte om ladugården. De fick två döttrar, Sigbritt och Irene, som hon var hemma och tog hand om. 1972 flyttade familjen till Norsjö. Hon började arbeta i köket på Norsjö sjukstuga och stannade där fram till sin pensionering. 1977 blev mamma änka.

Ett stort intresse genom hela livet har varit handarbete av olika slag, heminredning och mode. Även barnbarn och barnbarnsbarn har legat henne varmt om hjärtat och de har alla fått ta del av hennes fina alster i form av sockar, vantar, halsdukar och broderade tavlor. Mamma har alltid varit en kreativ och aktiv kvinna och har haft förmånen att få vara vid god hälsa. Hon var alltid engagerad i både sina barn och barnbarns välmående. De senaste tre åren började hennes hälsa att svikta, vilket medförde att hon tyvärr inte orkade delta på samma sätt, men omtanken om de sina fanns ändå där. De sista tre åren bodde hon på Gästis seniorboende.

Sigbritt och Irene

Mer från Familj

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen