Valter Eriksson

Den 10 september somnade vår älskade pappa in. Han föddes 1928 och växte upp i Nedre Bäck som nummer fem av sex barn till Alma och Almar.

Trots varningar från farmor (”Du ska veta att Valter är lat”) tackade mamma ja till pappas frieri. De gifte sig 1958 och bosatte sig i Lycksele där pappa körde lastbil. 1967 flyttade de tillbaka till Nedre Bäck för att ta över hemmanet. Pappa valde snart att lägga ner jordbruket och började istället köra tankbil åt Norrmejerier, vilket han fortsatte med till pensionen. Två år efter flytten föddes Pär som senare blev storebror till Anders.

Skogen var pappas stora intresse och där tillbringade han större delen av fritiden. Han högg ved, plockade bär och jagade. Det bästa av allt var älgjakten om höstarna då han fick sitta på pass med vännerna i jaktlaget.

1989 fick han tillfälle att köpa en stuga i Bäckfjärden. Denna stuga blev efter ombyggnad ett paradis för pappa och mamma där de tillbringade mycket tid varje sommar och där även barnen och barnbarnen kunde njuta av hav och bad.

2009 flyttade han och mamma till Bureborg men så ofta han kunde åkte han hem till Nedre Bäck eller stugan.

Pappa var otroligt hjälpsam och ställde alltid upp för alla, inte minst barn och barnbarn, men också alla andra i hans närhet vet att han aldrig sade nej då någon behövde hjälp. Han vägrade envist låta åldern ta ut sin rätt utan fortsatte arbeta tungt långt upp i åren. Det var inte många år sedan han ägnade sig åt att lägga tak och ensam lyfta ut bryggorna i stugan. Det fanns sällan något ”kan inte” utan bara ”det har jag aldrig gjort förut, men kan andra så kan jag”, något som vi barn försöker leva efter.

Vår levnadsglade och fenomenala pappa finns inte mer men vi kommer alltid att minnas honom för allt han gjort för oss.

Familjen

Mer från Familj

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen