Torsten Lindqvist

Tidigt på morgonen den 2 maj avled vår käre far stilla på äldreboendet Sunnanäng i Skellefteå. Vid den tid på året när Storspovarna åter börjat drilla över hans älskade Varuträsk.

Torsten föddes i Boliden 1936, äldst av Gustav och Elsa Lindqvists fem barn, växte upp i Klutmark och på Sörböle. Som barn och under sommarloven var han ofta hos sina morföräldrar i Varuträsk, något som han uppskattade och ofta återkom till.

Energisk som Torsten var, började han tidigt att arbeta som busskonduktör på pappa Gustavs bussar. Efter en tid som buss- och långtradarchaufför, blev det så Glasmästeriet som Gustav och Torstens bror Ove hade startat i bussgaraget på Sörböle.

1958 gifte han sig med vår mor Karin Lundberg från Medle, 1959 stod huset på Södergatan klart, och 1961 föddes Olav och 1966 Rikard.

Torsten arbetade i hela sitt liv från halv fem till halv fem som den egenföretagare han var, men när semestern kom bar det i många år av till Dalarna i husvagn och så småningom till stugan i Varuträsk och Umasjö. Trots långa arbetsdagar engagerade han sig ideellt i såväl Tempel Riddare Orden som Sunnanå Sportklubb och Skelleftetravet. Efter pensioneringen växte också intresset för skogen och jakten.

När barnbarnen kom blev Torsten, med en naturlig självklarhet, en väldigt aktiv farfar. Att byta blöjor var något han lärde sig med samma entusiasm som han alltid närmade sig en ny arbetsuppgift.

För snart nio år sedan diagnostiserades han med Alzheimers sjukdom. Men att drabbas av kramper och inte få köra bil, att börja på dagvård eller senare flytta till äldreboende tycktes inte bli stora problem för Torsten. Det har hjälpt oss som levt med och kring honom, och vi kan nu långsamt åter minnas honom som den han var, en positiv, vänfast och energisk person som gillade att arbeta och som alltid ställde upp.

Rikard och Olav

Mer från Familj

Artiklar från 14 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 11 december 2017

Artiklar från 8 december 2017

Artiklar från 5 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Artiklar från 30 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen