Tor Berglund

Vår älskade Tor Berglund Stensträsk, somnade stilla in i sitt hem torsdagen den 2 mars. Han blev 92 år gammal.

Pappa växte upp i Stensträsk tillsammans med sin far Anton, mor Adina och sina tre syskon.

Tidigt började pappa arbeta som skogsarbetare tillsammans med sin far, ett yrke som han aldrig övergav.

Pappa träffade mamma Runa från Älgträsk i Vargliden och de gifte sig 1948. Mamma flyttade till Stensträsk och de bosatte sig i en liten lägenhet i pappas föräldrahem. 1958 byggdes ett nytt hus där det gamla huset hade stått.

Tillsammans har de fostrat fyra barn och fått se familjen utökas med 13 barnbarn och 28 barnbarnsbarn.

Efter sin pensionering för 32 år sedan så sågs pappa ofta på vedbacken, för att se till att det fanns ved för kalla dagar. I skog och mark trivdes pappa som bäst, att ta bärplockaren eller hjortronhinken och bege sig ut var en av höjdpunkterna för honom. Älgjakten var också en höjdpunkt och han var otroligt stolt över sina fantastiska älghundar.

Med glädje tackade pappa ja när han blev bjuden att följa med på fjällfiske.

Pappa ömmande för rådjuren och det är ingen ovanlig syn att se rådjur inne på gårdsplanen. Att spela bingo var en bra avkoppling och han har minsann kammat hem en och annan vinst. Vi har fina minnen av en hårt arbetande pappa, som inte alltid var hemmavid när vi barn var små, men när det sedermera kom barnbarn och även barnbarnsbarn då kom den lekfulle pappan fram. En älskad och omtyckt make och pappa har lämnat oss, men vi gläds åt att vi har haft honom så länge hos oss och vi kommer att bära med oss alla fina minnen genom livet.

Runa och barnen

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Familj

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen