Stig Näsvall

Vår käre far och Eva-Lottas livskamrat avled lugnt och stilla fredagen den 3 mars på Axlagården i Umeå med sin sons och livskamrats händer i sina. Han blev 85 år.

Stig växte upp i Robertsfors med sin mor som stod honom mycket nära. Han arbetade på järnaffären, var aktiv i RIK där han spelade fotboll, byggde upp intresset för bordtennis och kom att sitta i styrelsen för Västerbottens bordtennisförbund. Efter militärtjänstgöringen kom han in på Kadettskolan, tog realexamen och gick vidare till Seminariet i Luleå.

1959 gifte han sig med Anna-Lisa och tillsammans fick de tre barn. De byggde huset i Robertsfors och sommarstugan i Hertsånger där de tillbringade alla somrar tillsammans med familj och vänner. Idrottsintresset förde Stig över till sina barn, längdskidåkning och bordtennis tränades flitigt.

Han blev Robertsfors trogen under hela sitt arbetsliv, mycket för att stötta sin mor.

Tillsammans med Bert Stålhammar byggde Stig upp grundskolan där han också verkade som yrkesvalslärare och studierektor innan han blev rektor för Jenningsskolans gymnasium. Något som låg Stig varmt om hjärtat var att möjliggöra utbildning till de som inte fått möjlighet att studera. Han startade därför Komvux, blev dess rektor och var även mycket aktiv på länsplanet.

Stig var engagerad i försvaret som reservofficer och styrelsemedlem i Västerbottens FBU-förbund. Under åren har familjen följt med till kursgårdar runt om i Sverige med kombination av semester och kurs. Påsken har familjen många år firat på Hemavans FBU-gård och i slalombacken. Stig var en av grundarna till Lions klubb i Robertsfors, en mycket aktiv förening, som också bidrog till en stark social gemenskap för Stig och Anna-Lisa.

Till familjens stora sorg avled Anna-Lisa 1986, vid 52 års ålder. Det blev en svår tid för familjen. Men när Stig träffade Eva-Lotta 1991 kom kärleken tillbaka och tillsammans har de njutit av härliga somrar i sommarstugan, spelat golf och rest över hela världen. Under många år tillbringade de hösten vid Medelhavet och vintern i Thailand. De flyttade till Umeå, deltog i kulturutbudet, umgicks med goda vänner och Stig blev invald i Odd Fellow. Stig har alltid idrottat och tennisen är något som följt honom genom livet. Så sent som i maj 2016 spelade han tennis och hans glädje efter matcher med sina kompisar gick inte att ta miste på. Detta har bidragit till en stark fysik och ett mycket rikt och aktivt liv. Det gläder vi oss åt, men det vi kommer att sakna är Stigs glada humör, debattlusta, roliga historier och fighting spirit.

Barnen

Mer från Familj

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen