Ruth Marklund

Ruth Marklund har avlidit vid en ålder av 87 år. Hon var dotter till Sigurd och Anna Vallmark och var näst äldst i en syskonskara på fyra.

Efter att hon gift sig med Rune Marklund från Bodan, bosatte de sig där och drev ett litet jordbruk under ett antal år. Där fick de även sina tre barn.

Mamma arbetade också inom sjukvården. Hon utbildade sig så småningom till distriktssköterska, ett arbete som hon verkligen trivdes med.

Mamma hade många intressen, hon var med i flera föreningar, hon odlade blommor och grönsaker i sin trädgård och plockade bär och svamp.

Många båtturer blev det på Bodaträsket med båten Perlita, ofta medhavd lunch i någon vik. Några resor blev det under åren, bland annat en långresa till Thailand och en vinresa till Tyskland.

Mamma var en social person, hade lätt för att få kontakt och umgicks gärna med släkt och vänner. Under åren i Bodan var det vanligt att folk hälsade på och kaffepannan var ofta varm.

Mamma tyckte mycket om barn och var en högt älskad mormor till sina barnbarn. Hon ställde även gärna upp och tomtade för barn i byn.

När pappa dog flyttade hon in till stan och bodde på Anderstorp under ett antal år. Med en vacklande hälsa kom behovet av flytt till Brogården som blev hennes sista hem. Mamma trivdes bra där och deltog gärna i aktiviteter som anordnades.

Trots en stark vilja orkade till sist inte kroppen längre och hon fick sluta sina dagar med sin närmaste familj vid sin sida.

Mary

Taggar:

Mer från Familj

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen