Peter Feil

Vår pappa, Peter Feil Skellefteå, har vid en ålder av snart 70 år plötsligt avlidit efter en kort tids sjukdom. Peter föddes i Eskilstuna och det var också där han växte upp tillsammans med sina två bröder.

Uppväxten präglades av lek och idrott. Simningen blev tidigt ett stort intresse som gav pappa fina upplevelser och vänner för livet. Han fick möjlighet att kombinera studier med träning på college i Kalifornien. Där fick han några år med hård träning som tog honom till OS i Mexico 1968. Efter åren i USA utbildade han sig till idrottslärare på Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm. På utbildningen träffade sin stora kärlek, vår mamma Eva. Kort därefter gifte de sig och flyttade till hennes hemstad Skellefteå. Där började pappa arbeta på Kaplanskolan. I Skellefteå fick han sina två döttrar Frida och Stina, födda 1974 och 1976.

Familjen bodde ett tag i Skellefteå för att sedan flytta till Uppsala i några år och slutligen tillbaka till Skellefteå igen. Under senare år har familjen utökats med fem barnbarn, till pappas stora lycka.

Hela familjen delade ett stort intresse för friluftsliv, orientering och skidor. Det har gett oss många minnesvärda stunder tillsammans. Pappa hade ett mångsidigt idrottsintresse och spelade även handboll, golf och curling. Genom sina och familjens intressen har han fått många goda vänner. Han gillade att resa, gärna till stugan i Joesjö och till hembygden Näshulta utanför Eskilstuna.

Pappa var en varm person med glimten i ögat och starkt engagerad i oss barn och barnbarn. Han behöll sin lekfullhet genom alla år. Han hade en förmåga att se alla i sin omgivning och ville aldrig framhålla sig själv. Vi kommer att sakna hans uppmuntrande ord och varma kramar. Många ljusa minnen finns bevarade och saknaden är stor.

Stina och Frida

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Familj

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen