Marianne Holmgren

Marianne Holmgren avled den 2 mars på Regnbågens äldreboende.

Hon föddes 1931 i Abborrträsk. Föräldrarna var Lars Erik och Ester Andersson.

Efter folkskola i Abborrträsk och realskola i Arvidsjaur utbildade hon sig till postexpeditör vid Postskolan i Stockholm. I utbildningen ingick praktik, bland annat i Piteå, där hon träffade blivande maken Ulf Holmgren. De gifte sig 1955 och bodde i Stockholm till 1962 då de flyttade till Vidsel och arrenderade Värdshuset Renkronan. Därefter blev det Skellefteå 1964. Marianne arbetade på Posten fram till pensioneringen.

För Marianne och Ulf var det en sorg att inte ha fått några barn. För oss systerdöttrar var det en ynnest att få åtnjuta deras kärlek och omsorg och moster Ma har alltid betytt väldigt mycket för oss. Marianne brukade säga att hon inte hade några barn, men att hon hade flera barnbarn.

Tiden efter pensioneringen blev tyvärr inte riktigt det hon haft förhoppningar om, eftersom hon drabbades av en stroke 1995. Hon återhämtade sig och kunde återgå till ett nästan normalt liv med deltagande i olika föreningar och aktiviteter. Hon och Ulf reste ut i Europa, men framförallt till de svenska fjällen. Favoritplatsen blev Årrenjarka dit de återvände flera gånger.

Efter Ulfs död 2007 tappade livet sina guldkanter, men Marianne kämpade tappert vidare, omgiven av släkt och vänner. 2011 drabbades hon av ännu en stroke och denna gång blev det nödvändigt att flytta till ett äldreboende. På Regnbågens Blå, och senare Gula avdelning, fick hon bästa möjliga vård av den omtänksamma och engagerade personalen.

Marianne lyckades under alla år som i stort sett förlamad att behålla sitt goda och optimistiska humör.

Vi saknar henne mycket, men unnar henne vilan efter de sista tunga åren. 

Systern Margareta och systerdöttrarna Helena och Anna-Clara

Mer från Familj

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 28 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen