Margit Stenberg

Vår mamma, Margit Stenberg, har somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hon blev 83 år.


Hon växte upp hos Edla och Hugo Svahn på krontorpet i Svanvik. Margit fick börja arbeta i tidig ålder med att ta hand om djuren samt hjälpa bönderna runtomkring med olika sysslor.
 Detta gjorde hon för att hon var väldigt mån om alla runtomkring sig. Med åren fick hon tre barn som hon uppfostrade samtidigt som hon tog hand om de äldre på ålderns höst.


I mitten av 60-talet träffade hon sin livskamrat, Folke, som hon sedermera gifte sig med. De bosatte sig i Kåtaträsk med Margits tre barn.


I början på 70-talet började Margit arbeta på bageriet i Släppträsk. Hon fortsatte sin yrkeskarriär som kallskänka på Malå sjukstuga och Lycksele lasarett.


Margit älskade blommor och under en period drev hon upp plantor som hon sålde. Det var mycket arbete, men hon sken som en sol när människor från när och fjärran kom för att köpa hennes blommor.


När det blev för tungt att bo kvar i Kåtaträsk, flyttade de till Malå där de trivdes väldigt bra.


Margit månade mycket om sin familj och tänkte alltid på sig själv i sista hand. Hon glömde aldrig en födelsedag vilket är beundransvärt med tanke på att hon fick tre barn, sju barnbarn och 12 barnbarnsbarn. Vi glömmer aldrig hennes uppvaktningar när hon ringde och sjöng ”Med en enkel tulipan”.


Vi saknar henne och kommer aldrig att glömma henne.

Maria, Åke och Roland med familjer

Mer från Familj

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 28 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen