MargaretaWendelius

Vår älskade vän och kollega Margareta Maggie Wendelius har efter en tids sjukdom somnat in vid 62 års ålder. Hon bodde under sina sista år i Stockholm.

Maggie utbildade sig till läkare vid KI i Stockholm och gjorde sin AT i Skellefteå. Maggie och Göstas fick sönerna Alvin och Ludvig.

Efter AT utbildade sig Maggie till barnläkare och barnneurolog och arbetade under många år på barn- och ungdomskliniken samt Kolbäckens barnhabilitering i Umeå. Maggie var en mycket omtyckt läkare och hennes engagemang för sjuka och funktionsnedsatta barn och deras familjer var starkt. Utredning och uppföljning av barn med njursjukdomar och barn födda med ryggmärgsbråck var några av hennes många ansvarsområden, där hon även deltog i utvecklingsarbeten.

Hon var ordförande för Svensk neuropediatrisk förening 2008–2010.

Maggie var intresserad av ledarskapsfrågor och handledning och arbetade som ST-studierektor under många år på barnkliniken. Hon var en uppskattad handledare till yngre kollegor. Maggie tog sig alltid tid. Hennes intresse av handledning ledde till att hon engagerade sig i kurser om utveckling av grupp och ledare (UGL).

Maggie var en glad och öppen person, som delade med sig av sina tankar och känslor samtidigt som hon gärna tog del av andras. Hon hade en positiv inställning till livet. Vi minns hennes intressanta recensioner av, ofta udda, böcker och filmer, deras budskap och innehåll. Hon läste mycket, hade ett stort intresse för litteratur och kultur. Hon älskade att resa och berättade gärna om sina upplevelser i fjärran länder.

Hon var lätt att tycka om, generös, gav av sig själv och ställde upp för andra.

Maggies liv blev allt för kort och saknaden är stor, men vi är tacksamma för allt vi fått dela med henne. Våra tankar går till de närmast anhöriga, sönerna Alvin och Ludvig, barnbarn och hennes syskon.

Eva-Lena Stattin

Mer från Familj

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 9 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 7 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen