Maj Brodin

En solig vårdag den 5 maj tog vår älskade Maj Brodin sitt sista andetag. Hon blev 87 år.

Maj föddes i Åsträsk 1929 men flyttade senare med sin familj till Norra Hedensbyn. Familjen bestod av mamma Svea, pappa Albin och fem barn. Mamma Svea dog tidigt och redan vid elva års ålder fick Maj ta ett stort ansvar för hemmet och sina syskon, till exempel följde hon med sin yngre bror på hans första skoldag.

Maj gifte sig 1954 med sin livskamrat Sven-Olof Brodin. De fick två pojkar tillsammans, Håkan och Jörgen. Barnen växte upp på Södra Hedensbyn men familjen flyttade senare till Stackgrönnan.

Maj tyckte om lugnet och hon och Sven-Olof spenderade mycket tid ute i skog och mark. 1980 dog Sven-Olof och Maj blev änka.

Barnbarnen Jenny och Robert som då var små och senare också Sandra och Daniel har alltid legat Maj varmt om hjärtat. Många var de gånger hon ställde upp som barnvakt. Maj bodde kvar i huset en tid men flyttade sedan till Anderstorp.

Maj arbetade under sina yrkesverksamma år på Cecilias matsalar och Tempo.

Hon har lagt ner många timmar på olika handarbeten och stickat många tröjor och strumpor till barnbarnen.

Att bjuda på hemlagad mat och ”gofika” var något Maj var fenomenal på.

Hon hade ett mycket stort hjärta och var mån om att alla i sin omgivning skulle ha det bra. Maj hann även få uppleva sju barnbarnsbarn som gladde henne mycket.

De sista fem åren har Maj bott på Regnbågens äldreboende där hon på avdelning Grön fått ett fint bemötande och god omvårdnad.

I maj 2016 avled sonen Håkan efter en kortare tids sjukdom och nu ett år senare somnar även Maj in. Hon lämnade oss på vårens varmaste dag och himlen tog emot henne i sin famn.

Familjen genom Jenn

Taggar:

Mer från Familj

Artiklar från 14 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 11 december 2017

Artiklar från 8 december 2017

Artiklar från 5 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Artiklar från 30 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen