Magdy Lidén

Vår fina älskade mamma avled stilla den 4 september, 93 år gammal.

Hon föddes 1924 i Källheden som nummer fyra i en skara av åtta barn till Algot Lindahl och Medora, född Lundqvist.

När hon skulle tjäna piga i Bjursele, Norsjö, hämtades hon vid bussen av en av sönerna i familjen för transport med häst och vagn de två kilometerna till huset där hon skulle arbeta. Han sa ingenting under färden, har mamma sagt. Men de blev snart ett par och mannen hette Magnus Lidén. 1944 gifte de sig och hon började jobba på affär och med sin kreativa ådra sy klänningar till byns damer. Där i Bjursele föddes vi, två barn, Ernst-Olov och Birgitta. 1949 köpte pappa ett åkeri och hela familjen flyttade till Valliden där vår far avled 1984. Mamma bodde ensam kvar till 2000 då hon sålde huset och flyttade till Skellefteå. Småningom flyttade hon till Tryggheten för att för två år sedan, märkt av Alzheimers, flytta till Klockarhöjdens äldreboende, våning 2.

Efter att vi barn börjat skolan blev mamma ombedd att börja arbeta på skolbespisningen i Bjurfors och därefter på flera olika skolor i stan. Efter att ha drabbats av sjukdom behövde hon ha ett lite lättare arbete och kom då att sköta kommunens Tekniska kontors café fram till pensioneringen.

Mors flitiga händer har tillverkat alla möjliga handarbeten. Redan som femåring satt hon i vävstolen, det redskap hon älskade allra mest, men var även flitig med symaskin, stickor, broderier och annat. Mamma tyckte mycket om att läsa och lösa korsord och en barndomsdröm var att bli lärare, men omständigheter gjorde det omöjligt.

Pappa och mamma gjorde många semesterresor och sedan hon blev änka blev det resor till flera spännande länder tillsammans med många vänner.

En älskad och omtänksam mor har lämnat oss, men vi ska bevara hennes minne med glädje och stolthet.

Ernst-Olov och Birgitta

Mer från Familj

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 28 december 2017

Artiklar från 27 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen