Lisa Nilsson

Vår mamma, mormor, gammelmormor och vår svärmor har stilla insomnat i en ålder av 95 år.

Mamma föddes i Gummark som nummer tre i en syskonskara på fem barn. Föräldrarna var Nanny och Albert Hedlund.

Våra föräldrar gifte sig i februari 1950, vilket innebar att de hann fira 66 år som gifta. En lång tid med många händelser. Min syster och jag föddes med fyra års mellanrum och blev en central del i deras liv. Mamma var hemmafru under våra barnaår. Därefter började hon arbeta som skolmåltidsbiträde för att avancera till arbetsledare och chef inom en skolrestaurang i Skellefteå kommun.

I början av 1960-talet köpte våra föräldrar en stugtomt i Södra Degersjön där pappa byggde en sommarstuga. Att vistas där på somrarna blev för våra föräldrar en njutning. Dörren stod alltid öppen för besökare och vår mamma ombesörjde att det fanns fika och mat till alla.

Mot slutet av 70-talet köpte de ett bostadsrättsradhus med en liten tomt på Bladgatan. Där kände de att de hade kommit för att stanna bland trevliga grannar och i ett mycket lugnt och trivsamt område.

Denna bostad blev deras hem fram till augusti 2015 då deras behov av hjälp gjorde att de flyttade till äldre- boendet Trivseln-Holmen i Ursviken. Där kände de att de fick all hjälp av personalen som på ett underbart sätt har tagit hand om vår mamma efter pappas bortgång för drygt tio månader sedan.

Nu har de satt sitt avtryck i samtiden och lämnat ett ljust minne i arv till oss.

Annika och Kerstin

Mer från Familj

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen