Lars Furéh

Den 28 februari avled Lars Furéh i stillhet i hemmet tillsammans med dottern Frida och sambon Ann-Charlotte vid sin sida. Han blev 69 år.

Lars växte upp i Söderköping och tog realexamen och studenten i Norrköping. Därefter började han främst studera matematik på universitetet i Linköping och sadlade sedan om mot högre företagsekonomisk utbildning. Under tretton år arbetade han på tekniska verken i Linköping som ekonom.

201 bestämde sig Lars för att flytta till Ursviken och Ann-Charlotte. Han kom till Örviken som en äkta stadsbo med förkärlek för naturens skatter. Han fann sig snabbt tillrätta i den lilla byn.

Hans intresse för arkiv och informationsvetenskap växte då han började på Mittuniversitetet i Härnö-sand, där han skrev sin D-uppsats. Han fick kortare vikariat på flera arbetsplatser, innan han fick tillsvidareanställning som IT-arkivarie på Skellefteå Kraft vid 61 års ålder. Där arbetade han till 67 års ålder.

Han hade ett brinnande intresse för att utveckla och lyfta fram arkivhantering. Det gjorde han på ett förnämligt sätt då han föreläste nationellt i ämnet och lyckades med hjälp av sina magiska talanger, både roa åhörarna och lyfta det viktiga arkivet och arkivhanteringen ur olika aspekter.

Hans ”Arkivblad” sändes till en liten krets på Skellefteå Kraft, som vi senare förstod spreds med vindens hastighet, då hans humor, teckningar och små utbildningspaket i arkivhantering gladde många ”Skellefte-kraftare”.

Jag vet att vi är många som kommer att sakna Lars. Med hans vetgirighet, nyfikna förhållningssätt, härliga ordvitsar och positiva syn på livet, kunde han som få lyfta oss andra, även under det år han visste vilken allvarlig sjukdom han drabbats av.

En älskad pappa, morfar, sambo, andre-morfar och vän har lämnat oss. Vi saknar honom.

Barn, barnbarn, bonusbarnbarn och vänner genom Ann-Charlotte

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Familj

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen