Lars Brodin

Vår älskade Lasse avled tisdagen den 13 juni vid 74 års ålder på Lidingös palliativa vårdavdelning efter en längre tids kämpande mot sin cancer. Efterlämnade makan Inger, sonen Greger och tre barnbarn Ella, Alexander och Elias samt sina systrar Inga och Lena med familj.

Lasse föddes den 11 december 1942 på Kallholmsberget som andra barn. I Thea och Sven Brodins familj fanns även en storasyster. Lasse växte upp på Kallholmsberget i Skelleftehamn, somrarna tillbringades i Mjödvattnet hos mormor och morfar.

Lasse gick grundskolan i Skelleftehamn och erhöll ett stipendium vid slutexamen. Utbildade sig till gymnasieingenjör vid Tekniska skolans gruvlinje numera Balderskolan. Militärtjänstgöringen skedde på Ing 3 i Boden.

Lasse och Inger gifte sig 1965 och bosatte sig i Piteå, därefter gick flytten till Haparanda och sedan till Lycksele. Båda arbetade som lärare. Nya regler infördes för att vara lärare och Lasse som saknade pedagogutbildning slutade och tog anställning som gruvingenjör vid Bolidengruvan i Kristineberg.

Sonen Greger föddes 1968 i Lycksele.

Att pendla 14 mil varje dag var ansträngande och farligt. När han krockat med en timmerbil beslutade familjen att lämna Lycksele och styrde kosan mot huvudstaden.

Flytten 1979 gick till en nybyggd villa på Ekerö. Lasse fick arbete vid Barnängens fabrik sedermer Nordium. Där ingick han i företagets ledningsgrupp och var projektansvarig för att konstruera och bygga upp den nya tvålfabriken på Ekerö. Han avslutade sin arbetskarriär som underhållschef. Han var även fackligt engagerad.

Lasse och Inger reste gärna utomlands, där favoriten var Madeira.

Efter första operationen 2011 visade Lasse en enorm kämpaglöd och startade en renovering av huset innan sjukdomen tog över och orken försvann.

Saknaden är stor men minnena av vår älskade Lasse är många för oss alla.

Greger och Lena

Taggar:

Mer från Familj

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 28 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen