Karl-Olof Lindh

Efter en tids sjukdom avled Karl-Olof torsdag den 2 mars på Sunnanäng i Skellefteå, där han fått god omvårdnad. 15 maj 1933 föddes han i Gagnef, Dalarna, och växte sedan upp i Visby dit familjen flyttade. Vid sju års ålder drabbades han av diabetes, vilket präglade hans liv.

Han följde i sin fars fotspår och utbildade sig till pastor på Johannelund i Stockholm. Där träffade han också sin blivande fru Brita, som flyttat ner från Svensbyn, Norrbotten. De gifte sig 1959 och fick tillsammans fyra barn.

Karl-Olof arbetade sedan som pastor på olika platser runtom i Sverige och familjen följde med. De sista yrkesversamma åren jobbade han som studieorganisatör i Piteå, och sedan i Skellefteå.

Karl-Olof var förutom sitt jobb engagerad i KD, var idrottsintresserad och ägnade många timmar i trädgården. Något han också brann för var resor, och han arrangerade ett flertal uppskattade bussresor till olika delar av landet.

Under senare år började hans diabetes ta ut sin rätt, och han blev tvungen att amputera båda benen. Även andra sjukdomar gjorde att hans hjärta till slut inte orkade mer. Trots alla besvär var han alltid positiv och gnällde aldrig över sin situation. Bland personalen på sjukhus och äldreboende var han omtyckt då han ofta gav beröm och gärna skojade med dem.

Brita och barnen

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Familj

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 28 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen