Inger Enros

På Skellefteå lasarett avled den 14 mars Inger Enros, Skellefteå. Hon blev 72 år.

Inger, född Mattsson, föddes i Göteborg. Efter studentexamen gick hon Journalistinstitutet i Göteborg. 1965 flyttade hon till Skellefteå och började arbeta på Norra Västerbotten. 1969-80 arbetade hon på Östersunds-Posten. 1980-88 på Hudiksvalls Tidnings lokalredaktion i Bergsjö, Nordanstigs kommun. 1988 återvände Inger till Skellefteå, var en tid dagmamma, innan hon åter tog anställning på Norran, där hon arbetade till 2004 då hon accepterade avtalspension.

Sedan 1970 har hon levt ihop med Roland Enros. De gifte sig 1975. Inger figurerade ofta i maken Rolands kåserier i Norran. Han skrev 842 kåserier i Norran och ”hustrun” i en mängd kåserier var just Inger.

Som skribent var hon mest intresserad av samhällsfrågor, hon var bland annat kommunreporter på Norran.

1949, vid fem års ålder, drabbades Inger av diabetes. I hela sitt liv tog hon, flera gånger per dag, insulinsprutor. Hon drabbades inte av några för diabetes vanliga följdsjukdomar. Enligt medicinexperter tack vare att hon var mönstergill i fråga om mat och motion och underkastade sig de umbäranden som behövs för att leva med en trotsig sjukdom. På senare år lättade hon något på restriktionerna och kunde rent av unna sig en kardemummaskorpa med mera.

Ingers stora intresse var samhällsfrågor. Hon följde med nyfikenhet, kritik, bävan och skräck de beslut som politiker på lokal, nationell och internationell nivå åsamkar sina väljare. Inger var också intresserad av att resa, något utomlands, men främst inom landet tillsammans med make och barn skumpande fram med bil och husvagn.

Litteratur, konst bär- och svampplockning var annat som höjde livskvalitén i Ingers vardag.

Närmast sörjande är maken Roland, sönerna Ola med familj och Anton med sambo.

Familjen

Mer från Familj

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen