Henrik Lindgren

Vår älskade make, pappa och morfar somnade in den 12 september på Solbacka i Norsjö. Pappa blev 82 år gammal.

Han var född och uppvuxen i byn Myrberg. Han var son till Tycko och Anna Lindgren och mellanbarnet i en syskonskara på tre.

Pappa började i unga år med skogsarbete och det fortsatte han med hela sitt liv. Militärtjänsten gjordes på jägarplutonen i Kiruna och från den tiden berättade han många historier som vi fick höra som barn. Efter tjänstgöringen så fortsatte han med skogsarbete i Sävenäs. Efter en kort tids arbete på Skellefteå Kraft tog han anställning på Betong Sander i Bastuträsk där han arbetade i 34 år, till sin pensionering.

Pappa träffade och lärde känna vår mamma på logdanser. De förlovade sig 1962 och gifte sig 1964. Henrik och Gudrun fick en dotter, Christina, och 1970 övertog de farfars jordbruk och bosatte sig i Myrberg. Efter några år föddes deras andra dotter, Jenny.

Naturen och skogen låg pappa varmt om hjärtat. Tillsammans har vi fiskat och plockat bär av alla de sorter. Pappa lärde oss mycket om skog och mark, jordbruk och fiske.

Idrott har varit det största intresset som följt med honom hela livet. På somrarna spelade han fotboll och på vintrarna ishockey. På slutet av sin idrottskarriär satsade han på längdskidåkning.

Vi minns att han tillbringade många timmar i TV-soffan då det visades skidor, fotboll och hockey. Särskilt då han hejade på favoritlaget Björklöven samt då han tog mellantider på skidåkarna i TV med ett eget tidtagarur.

Han var en glädjespridare och lekfull pappa och morfar som är oändligt saknad. Pappa älskade sin gård i Myrberg, det var där han trivdes som bäst. Så länge han orkade staplade han ved, odlade potatis, klippte gräs och plockade vinbär. Det var där, i sitt älskade Myrberg, han var i tanken då han sökte ro.

Saknaden är stor, men vi kommer att minnas honom med kärlek och ljusa minnen.

Barnen Christina och Jenny

Mer från Familj

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen