Henrik Berglund

Vår älskade pappa avled den 2 augusti, 91 år gammal, trygg i sin tro.

Han växte upp i Bodan, Skellefteå tillsammans med sina bröder Sven, Gustav, Erik och Tenho. 1950 gifte han sig med sitt livs kärlek Astrid från Orrbäcken.Hon gick bort för två år sedan, efter 65 års äktenskap. De fick tre barn, Birgitta, Lennart och Annika som växte upp på Morön. Under åren utökades familjen med barnbarn och barnbarnsbarn, som betydde mycket för pappa.

Efter pensioneringen renoverades hustruns föräldrahem i Orrbäcken, dit våra föräldrar flyttade. Pappa tyckte om att vistas i skogen och värnade om djur och natur.

Henrik hade ett varmt hjärta för barn och ungdomar. Han var ledare för pojkgruppen i EFS, och tog gärna på sig att introducera nyanställda ungdomar på sin arbetsplats vid Rönnskärsverken.

Han hade ett glatt humör, mycket humor och var en underhållande berättare. Sång och musik betydde mycket för pappa, även resor. Pappa fick många vänner och var en inspirerande förebild för oss barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Vi barn har inte kunnat önska oss en mer omtänksam och kärleksfull far och vår saknad är stor.

Efter ett långt liv unnar vi honom vila och känner stor tacksamhet över att ha haft Henrik som far.

Barnen

Mer från Familj

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 28 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen