Helge Bäcklund

Måndagen den 25 september somnade vår älskade make och pappa, Helge Bäcklund, in på Vinkelbo, Norsjö, efter en tids sjukdom. Han blev 72 år.

Helge var född och uppvuxen i byn Lillholmträsk, äldst i en skara av elva syskon.

Redan i sina ungdomsår träffade han Rose-Marie och de gifte sig 1971. De fick barnen Jenny och Jesper och byggde sedan sitt eget hus. Senare kom fyra barnbarn som betydde mycket för honom och han tog gärna med dem på äventyr; det var båt- och skoterutflykter, skogsäventyr och bad.

Naturen var ett av Helges stora intresse och där tillbringade han större delen av fritiden. Han fiskade, högg ved, plockade bär och jagade. Det bästa av allt var jakten om höstarna, då han var ute med sina hundar på harjakt. Vi har fått vara med om, och lyssna på många spännande jakthistorier genom åren.

Idrott har varit ett annat intresse som följt med honom hela livet. Under sina aktiva år spelade han fotboll på somrarna och på vintrarna åkte han skidor. Vi minns hur vi alltför ofta fick skynda oss hem för att inte missa ett viktigt idrottsevenemang. Han tillbringade många timmar i TV-soffan då det visades skidor, trav, fotboll och hockey.

Helge var en kreativ och händig person som ständigt hade många idéer. Han trivdes bäst i sina snickarkläder med hammaren högsta hugg och ett nytt projekt på gång. Det fanns aldrig några problem eller bekymmer för honom, allt gick att lösa. Han hade alltid en hjälpande hand och kunde bidra med någon bräda eller något fönster som han samlat på sig. ”Jag har nog en sån i garaget”, är vi nog många som hört honom säga.

Saknaden och tomheten är stor, men för både familj och vänner kommer alla ljusa minnen att bestå.

Rose-Marie, Jenny och Jesper

Mer från Familj

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 15 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 28 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen